Category Archives: Alpha Lipid Slim Diet 2

Pantang Larang Semasa Berdiet. Adakah anda bersedia untuk melakukan diet Alpha LIpid SD II? Kenapa berat masih tidak turun walaupun anda berdiet? Kak Zura harap pastikan anda mengikuti saranan dan pantang larang yang telah ditetapkan bagi mengoptimumkan proses penurunan berat badan anda. Good luck!! peraturan-peraturan di bawah ini untuk memastikan program diet anda ini berjaya.   […]

Lagi satu isu yang selalu customer Kak Zura yang sedang berdiet dengan alsd2 tanya. “Kak Zura, boleh ke minum Alpha Lipid SD2 semasa period atau haid?  Kenapa berat badan saya tak turun?” Baiklah.. Meh Kak Zura cerita..   Boleh Ke Minum Alpha Lipid SD2 Semasa Period? JAWAPAN: BOLEH MINUM ALPHA LIPID SD2 SEMASA PERIOD ATAU […]

Cara Pantas Diet Dengan Air Kelapa Untuk Kurangkan Berat Badan – Seperti yang mungkin sudah banyak diketahui oleh para sahabat Maklumat Kesihatan bahawa para doktor dan pakar pemakanan tidak menyarankan penggunaan buah kelapa dalam makanan kita. Selain menjadi tidak berkesan untuk menurunkan berat badan, ia juga mencetuskan kemungkinan penyakit jantung dan diabetes. Walau bagaimanapun, ini […]

Kerana terdapat  buahan-buahan yang mempunyai kompasisi khabohidrat yang tinggi.. Cuba refer di buku panduan Alpha Lipid SD2 ada menyenaraikan bilangan kabohidrat mengikut buah. Tujuan mengurangkan pengambilan khabohidrat bukan untuk bermusuh dengan khabohidrat itu sendiri. Tetapi, adalah untuk melengkapi program diet yang kita ambil bersama Alpha Lipid SD2, iaitu kita kenali sebagai; DIET PROTIN ( PENGURANGAN KHABOHODRAT […]

Ramai orang bertanya kepada Kak Zura “Apa yang hebat sangat Alpha Lipid SD II ni sampai semua penggunanya dapat turunkan berat badan? Betul ke?”. Apa rahsia formula alpha lipid sd2? Untuk mejawab betul atau pun tidak, terus terang Kak Zura boleh cakap, Kak Zura sendiri tak cukup tangan nak membuktikan nya.. Sebab? Kesemua pengguna Alpha […]

Siapa nak kurus?? Hands up! Hahahaa… Siapa tak nak kurus kan? Lagi-lagi dah nak sambut tahun baru. Konon-konon azam nak turun berat badan. Ada yang nak tunang la.. nak khawin la.. nak pikat cik abang la.. Tapi kalau nak sahaja tanpa ada goals atau matlamat tak boleh jugak. Macam Kak Zura, nak dapatkan berat ideal […]

Ramai yang bertanya dengan Kak Zura apa beza berdiet Alpha Lipid SD2 (ALSDII) dengan Alpha Lipid Shape Up (Shake Up). Sebenarnya kedua-dua kaedah diet ini sangat terkenal dan ramai yang telah berjaya turun berat badan dengan cepat dan selamat. Cuma apa yang beza adalah cara minum dan pemakanannya (menu diet).. Beza Berdiet Alpha Lipid SD2 […]

Nak turun berat badan dengan produk yang selamat tanpa perlu berlapar? Harini Kak Zura kongsikan kepada anda contoh cadangan menu hidangan ketika anda menjalani program diet ALSD2. Anda perlu lebih bijak untuk memperbagaikan menu makanan anda (asalkan tidak mengambil lebih 35gm karbohidrat dalam sehari) supaya kita ada lebih banyak pilihan makanan dan tidak cepat jemu memakan […]

Bagaimana Nak Kuruskan Badan Dengan Minum ALSD2? Disini adalah ringkasan senarai makanan yang dicadangkan & yang perlu dielakkan untuk 2 minggu pertama. Kalau nak optimumkan penurunan yang lebih maksimum, ikut je ok.. Kalau kita sendiri tak jaga badan kita siapa lagi kan.. Dengan tambahan formula Alpha Lipid SD 2 akan menggandakan lagi pembakaran lemak! Dengan […]

Nak Kuruskan Badan? Harini Kak Zura ada sedikit tips nak kongsikan kerana rata-rata ramai yang nak turun berat badan, tapi tak tahu bagaimana nak pilih cara yang betul. Secara umumnya, terdapat pelbagai kaedah dan cara untuk anda kuruskan badan. Ada beberapa kriteria penting yang perlu anda amati sebelum anda memutuskan cara atau produk kuruskan badan […]

error: Content is protected !!