Cara Pantas Diet Dengan Air Kelapa Untuk Kurangkan Berat Badan – Seperti yang mungkin sudah banyak diketahui oleh para sahabat Maklumat Kesihatan bahawa para doktor dan pakar pemakanan tidak menyarankan penggunaan buah kelapa dalam makanan kita. Selain menjadi tidak berkesan untuk menurunkan berat badan, ia juga mencetuskan kemungkinan penyakit jantung dan diabetes. Walau bagaimanapun, ini […]

Kerana terdapat  buahan-buahan yang mempunyai kompasisi khabohidrat yang tinggi.. Cuba refer di buku panduan Alpha Lipid SD2 ada menyenaraikan bilangan kabohidrat mengikut buah. Tujuan mengurangkan pengambilan khabohidrat bukan untuk bermusuh dengan khabohidrat itu sendiri. Tetapi, adalah untuk melengkapi program diet yang kita ambil bersama Alpha Lipid SD2, iaitu kita kenali sebagai; DIET PROTIN ( PENGURANGAN KHABOHODRAT […]

Kak Zura memang ada masalah susah nak buang air besar. Mungkin juga kerana Kak Zura kurang makan fiber. Masalah sembelit ni juga salah satu punca susah nak turun berat badan. Banyak tosik berkumpul dalam perut tuh..   Adakah Anda Mendapat Sembelit Ketika Menjalankan Program Penurunan Berat Badan Diet SD2 Tanda-tanda : Sembelit atau masaalah membuang […]

Ramai orang bertanya kepada Kak Zura “Apa yang hebat sangat Alpha Lipid SD II ni sampai semua penggunanya dapat turunkan berat badan? Betul ke?”. Apa rahsia formula alpha lipid sd2? Untuk mejawab betul atau pun tidak, terus terang Kak Zura boleh cakap, Kak Zura sendiri tak cukup tangan nak membuktikan nya.. Sebab? Kesemua pengguna Alpha […]

Siapa nak kurus?? Hands up! Hahahaa… Siapa tak nak kurus kan? Lagi-lagi dah nak sambut tahun baru. Konon-konon azam nak turun berat badan. Ada yang nak tunang la.. nak khawin la.. nak pikat cik abang la.. Tapi kalau nak sahaja tanpa ada goals atau matlamat tak boleh jugak. Macam Kak Zura, nak dapatkan berat ideal […]

“Meal Replacement Program” bermaksud menggantikan salah satu daripada aktiviti makan kita sehari. Kita boleh pilih untuk gantikan makanan kita dengan minum segelas Shape Up di waktu sarapan pagi atau makan tengah hari atau malam. Hebatnya Alpha Lipid Shape up ini adalah kerana adanya 4 agen pembakar lemak yang selamat untuk bantu turunkan berat badan dengan […]

Alpha Lipid Bee Venom Produk Kecantikkan Dari New Zealand. Bee Venom telah menjadi satu fenomena di Malaysia kini. Produk yang didatangkan terus dari New Zealand kini telah mendapat sambutan hangat dipasarkan di Malaysia. Ramai yang tercari-cari poduk ini kerana produk ini memang terbukti berkesan, halal dan selamat dipakai.   Jika anda mempunyai masalah kulit kusam, […]

Ramai yang bertanya dengan Kak Zura apa beza berdiet Alpha Lipid SD2 (ALSDII) dengan Alpha Lipid Shape Up (Shake Up). Sebenarnya kedua-dua kaedah diet ini sangat terkenal dan ramai yang telah berjaya turun berat badan dengan cepat dan selamat. Cuma apa yang beza adalah cara minum dan pemakanannya.. Beza Berdiet Alpha Lipid SD2 Dengan Shape […]

Nak turun berat badan dengan produk yang selamat tanpa perlu berlapar? Harini Kak Zura kongsikan kepada anda contoh cadangan menu hidangan ketika anda menjalani program diet ALSD2. Anda perlu lebih bijak untuk memperbagaikan menu makanan anda (asalkan tidak mengambil lebih 35gm karbohidrat dalam sehari) supaya kita ada lebih banyak pilihan makanan dan tidak cepat jemu memakan […]

ALPHA LIPID ADALAH SUSU KOLOSTRUM TERBAIK DI DUNIA. Alpha Lipid merupakan pemakanan kesihatan yang paling seimbang, sempurna dan berkhasiat. Ia merupakan susu awal lembu atau lebih dikenali sebagai kolostrum. Apa Kebaikan Alpha Lipid Lifeline pula?   KOLOSTRUM adalah susu awal mamalia yg dihasilkan pada peringkat awal ibu-ibu melahirkan anak (Manusia/Haiwan). Iaitu dalam jangkamasa 72 jam […]

error: Content is protected !!