Soalan Lazim (BM) Yang Selalu Ditanya Mengenai Alpha Lipid SD2

Bolehkah semua orang kehilangan berat badan dengan diet ini? saya sudah cuba pelbagai cara tetapi tidak berhasil.

 • Ya! Semua orang akan kehilangan berat badan dengan Slim Diet II. Perbezaannya Cuma berapa banyak dan kecepatannya. Tiada siapa, melalui satu tempoh masa , boleh mengekalkan berat badan mereka dengan rancangan penurunan berat badan dengan cepat hanya 800 kalori sehari. Ia perlu menjadi kehilangan lemak berpanjangan apabila menggunakan diet sebagai satu sumber pemakanan. Sifat membuat lelaki membakar lebih kalori daripada wanita; oleh itu lelaki dapat mengurangkan berat badan lebih cepat.

 

Kenapa wanita hamil dinasihatkan tidak menggunakan formula ini?

 • Bakal ibu harus merancang diet mereka dengan berhati-hati dan sentiasa mencari nasihat. K-29 bagaimanapun boleh, memberi satu sumbangan berharga untuk keperluan pemakanan seorang wanita.

 

Adakah sakit kepala menjadi salah satu daripada masalah itu?

 • Ya. Penyebab utamanya mungkin adalah pengeluaran kafein di mana badan anda telah menjadi ketagih, atau tidak mengambil secukupnya bendalir. Banyak minum air bagi mengelakkan sakit kepala.

 

Diet ini bunyinya seperti tidak boleh dipercayai. Mestilah ada beberapa kesan sampingan.

 • Ya, sudah tentu. Seperti sebarang pelan badan anda menjalani satu perubahan yang dramatik dalam rutin dan mungkin bertindak dengan cara yang berlainan. Masalah ini berlaku untuk sebilangan kecil orang, biasanya sederhana dan lepas hanya satu atau dua hari. Faedah untuk jangka masa panjang itu membuat mereka lebih daripada berguna.

 

Kenapa anda mencadangkan minum air yang banyak setiap hari?

 • Air bagus untuk anda! Badan kita terdiri daripada 60% air. Kita perlu kerap menggantikan cecair badan kita. Kita perlu memastikan pengambilan cecair mencukupi untuk memastikan buah pinggang kita berfungsi dengan betul, untuk membantu mencegah penahanan bendalir.

 

Selepas memulakan rancangan pengambilan SDII saya menjadi selsema teruk. Mengapa ini terjadi?

 • Anda terperangkap dengan virus selesema! Anda telah mendapat selesema pada masa lalu dan akan mungkin demam pada masa akan datang. Ia hanya satu kebetulan malang.

 

Adakah saya mungkin membangunkan jangkitan disebabkan oleh tekanan berdiet dan menggunakan begitu sedikit kalori?

 • Tiada bukti langsung untuk mengemukakan kemungkinan ini. Pada hakikat sebenarnya, kebanyakan orang melaporkan diri yang bertambah baik dan kurang insiden jangkitan kecil yang mendesak untuk pergi ke doctor bedah.

 

Nausea?

 • Sesetengah orang mungkin menanggap konsentrasi yang tinggi terhadap nutrien dalam formula. Ini merupakan syarat sementara. Minum air tambahan apabila mencampurkan makanan tambahan boleh membantu ia.

 

Bolehkah SD II memanfaatkan arthritis saya?

 • Program diet tidak akan mengubati apa-apa penyakit arthritis tetapi simtom arthritis dalam menahan berat badan itu – berkemungkinan mengurangkan kehilangan lebihan berat dan pengurangan lemak tepu dalam diet. Pesakit sering melaporkan bahawa mereka berupaya mengurangkan jumlah dadah anti-radang dengan kebenaran doktor mereka. Sesetengah dakwaan betul-betul bebas daripada apa-apa tanda.

 

Bagaimana dengan pening?

 • Kekurangan natrium dan bendalir paling sering disebabkan oleh kesan diuretik yang menyertai mana-mana diet kalori rendah Lack of sodium and fluid is most often caused by the diuretic effect that accompanies any low calorie diet. Satu penurunan dalam bilangan cecair itu diedarkan dalam badan itu boleh mengakibatkan pening, terutama apabila berdiri dengan cepat. Penyelesaian: Pastikan anda menggunakan Lite Salt yang 50% natrium dan 50% kalium. Minum air kerana pelaburan sebut harga Diet. A reduction in the amount of fluid circulating in the body may result in dizziness, especially when standing up quickly. Solution: Make sure you are using Lite Salt which 50% sodium and 50% potassium. Drink the water as listed in the Diet.

 

Saya adalah bimbang yang dengan menghilangkan banyak keberatan dengan cepat, saya akan melihat cengkung dan lesu. Adakah anda pasti ini tidak akan berlaku?

 • Kebalikan, slimmers yang mengurangkan berat badan dengan SDII bukan sahaja sihat, mereka kelihatan sihat. Ini merupakan disebabkan oleh kandungan pemakanan cemerlang dan jumlah protein itu dalam program Diet pemeliharaan protein tubuh. Pandangan dilukis biasanya berlaku sewaktu orang ramai telah kebuluran diri mereka atau mempunyai turun berat badan melalui penyakit. Dengan SDII, kamu tidak menghalang diri anda sesuatu kecuali calories.

 

Adakah ketaksekataan haid kesan sampingan diet?

 • Sekali-sekala sesetengah orang melakukan perhatikan ketaksekataan haid. Ini merupakan kerana perubahan dalam berat badan. Sebagai berat badan mereka stablises pulangan-pulangan kitaran untuk normal. Sesetengah wanita terlebih berat gagal untuk datang kotor, tetapi bila mereka mengurangkan berat badan tempoh-tempoh mereka kembali.

 

Saya mendapati bahawa saya tidak perlu supaya tidur yang banyak apabila saya pada diet. Adakah ini luar biasa?

 • Agak kerap slimmers laporan bahawa mereka adalah naik dan ‘berlari’ lebih terdahulu dalam pagi itu. Makan berlebihan mempunyai satu kesan sedatif pasti. Jadi berdiet sendiri, pemakanan seimbang dan daya hidup bertambah sering menggabungkan untuk memotong jam tidur anda memerlukan. Membelanjakan masa tambahan dengan bijaksana.

 

Adakah SDII sesuai untuk pemakan-pemakan sayur?

 • Ia, anda hanya mengambil dua hidangan tambahan. Ia juga sesuai untuk hampir semua keagamaan kumpulan-kumpulan. Chicken dan Beef Soups adalah satu-satunya rasa mengandungi ekstrak daging.

 

Saya mempunyai kecenderungan ke gouts. Apa adakah anda menasihati?

 • Orang dengan gout biasanya mempunyai satu peringkat lebih tinggi asid urik dalam darah mereka. Masalah dengan banyak diet adalah mereka memburukkan lagi asid urik tahap. Ini sudah tentu akan berlaku semasa beberapa hari pertama itu pada diet dan ubat itu mungkin diperlukan. Orang yang yang kekal pada diet pertunjukan kemudian satu merendahkan, tahap asid urik malah normal dan secara umumnya kurang tertiarap untuk gout menyerang. Oleh itu satu penyeliaan doktor adalah amat penting.

 

Saya telah mendapat serangan jantung dan saya tahu saya perlu hilang banyak keberatan. Bukan diet anda terlalu tertekan bagi saya?

 • Banyak pesakit-pesakit jantung telah mendapat pengalaman positif dengan diet. Saya perlu menekankan bahawa ini ialah satu perkara untuk pengadilan doktor individu -and pemantauan berterusan akan jadi perlu. Tiada siapa -with satu keadaan perubatan serius sepatutnya memulakan program sebarang diet tanpa keseluruhan kelulusan masing-masing doktor. Khususnya, ia adalah penting untuk sebutan mangsa-mangsa pukulan dan pesakit-pesakit dengan buah pinggang serius dan penyakit hati, kesemua yang mesti berunding doktor mereka.

 

Saya mendapati bahawa saya mempunyai nafas yang busuk, mengapa?

 • Segelintir orang mengadu halitosis atau nafas yang busuk. Dalam beberapa kes-kes ini mungkin kerana pengeluaran ketones dan dalam orang lain ia disebabkan oleh satu penurunan dalam liur atau refluks gas daripada perut. Banyak cecair minuman untuk mencepatkan pengosongan perut dan juga membantu dengan satu pencuci mulut.

 

Saya adalah mengambil pil perancang keluarga. Adakah diet itu membawa sebarang masalah?

 • Tiada kesukaran telah telah akhirnya diketahui kajian klinikal atau pengalaman awam.

 

Saya mempunyai kencing manis. Adakah diet OK bagi saya? 

 • Pesakit-pesakit dengan kencing manis mesti di bawah penyeliaan langsung doktor mereka. Jumlah yang semakin meningkat pakar perubatan, biasa dengan Diet, berasa bahawa ini ialah kaedah terbaik untuk rawatan permulaan kematangan obes kencing manis. Terdapat banyak sejarah kes-kes di mana semua klinikal bukti kencing manis hilang sebagai pesakit itu mendekati berat yang ideal mereka.

 

Adakah diet sesuai untuk tua? 

 • Untuk orang tua yang gemuk dengan masalah perubatan seperti permulaan kematangan kencing manis, artritis atau tekanan darah tinggi pelan diet, digunakan di bawah penyeliaan perubatan, biasanya adalah sangat berfaedah.

 

Tidaklah jenis diet ini menyebabkan cirit-birit? 

 • Bilangan orang yang sedikit mungkin mengalami tindak balas ini hasilnya kandungan mineral formula. Mencairkan diet minuman dengan air akan mengurangkan masalah. Jika cirit-birit berkeras untuk lebih daripada dua atau tiga hari diet itu patut untuk sementara ditamatkan dan doktor anda berunding. Serat akan membantu normalise fungsi usus.

 

Saya mengalami tekanan darah tinggi. Adakah SDII ok bagi saya?

 • Satu tekanan darah pesakit biasanya adalah merendahkan suatu ketika mereka dengan jayanya hilang berat badan dengan rancangan itu. Oleh itu, ia sangat berkemungkinan yang semua orang mengambil antihipertensi ubat akan memerlukan untuk mengurangkan dos. Ia adalah penting begitu seorang doktor memantau keadaan. Pesakit-pesakit itu tidak sepatutnya ‘mempreskripsikan’ untuk diri mereka.

 

Bagaimana tidak lama lagi boleh ibu baru, yang bukan menetek, memulakan dengan serius berdiet?

 • Ini merupakan satu keputusan untuk doktor, walaupun biasanya satu tempoh tangguh dua minggu selepas kelahiran akan mencukupi. Ibu-ibu yang telah mengalami kehilangan darah keterlaluan atau mengalami satu bahagian Caesarean perlu menunggu lebih panjang sedikit.

 

Saya biasanya sedih apabila saya berdiet. Apa adakah anda mencadangkan?

 • Kebanyakan orang pada rasa diet dengan tepat bertentangan. Mereka mengkhusus kepada menjadi riang dan positif sebagai mereka mengalami kehilangan berat berjaya. Bagaimanapun, seseorang yang sedang dirawat untuk tekanan teruk mungkin mendapati bahawa doktor mereka rasa yang tekanan pelan diet adalah melampau untuk mereka atau akan mahu sentiasa memantau keadaan. Sekali lagi, tanya doktor anda.

 

Mengapa saya kadangkala mengalami kejang kaki apabila saya pada diet?
Ini adalah mungkin yang boleh berlaku bila kehilangan garam daripada badan. SDII relatifnya adalah rendah dalam garam dan yang mungkin faktor penyumbang. Ia adalah amat mustahak untuk mengambil Lite Salt mengikut peraturan-peraturan yang betul.

 

Saya telah terdengar orang menghilangkan rambut pada jenis diet ini. Bolehkah ini menjadi benar?

 • Ada orang telah melaporkan rambut keguguran yang banyak daripada biasa. Tak perlu risau. Selepas satu tempoh masa yang pendek rambut itu akan tumbuh semula. Banyak lagi orang sebenarnya notis kesan bertentangan – rambut tumbuh semula. Kebanyakan laporan dari orang mengenai kuku mereka dan rambut tumbuh lebih cepat dari sebelum.

 

Mengapa anda hilang air apabila anda diet?

 • When you diet you obviously reduce your intake of calories. This means that initially the body is using up part of its store of glycogen. Each gram of glycogen in the body binds with four grams of water, so when the glycogen is burnt up as energy, it releases four grams of water.

Bila anda diet anda nyata mengurangkan pengambilan kalori anda. Ini bermaksud yang pada mulanya badan itu sedang menggunakan naik sebahagian daripada kedainya glikogen. Setiap gram glikogen dalam pengikatan badan dengan empat gram air , jadi apabila glikogen terbakar hangus sebagai tenaga, ia mengeluarkan empat gram air.

 

Can I become anaemic on this diet plan?

 • There is not evidence what so ever that anaemia could be a side effect.

 

Why do ex-smokers gain weight?

 • Smoking increases your metabolic rate. When they give up smoking the average person will find that their metabolic rate declines by as such as 250 calories a day. That’s a lot. If they can eat the same as before they will be taking in 3000 calories more than they need every 2 weeks. That will put on half a kilo a fortnight.
 • Unless an adjustment is made the kilos will go piling on until they have gained perhaps 12.7 kg in the course of a year! Also the non-smoker usually turns to chocolate and sweets for consolation -which only compounds the problem. Now smoking is a much bigger health hazard than obesity, so I very definitely urge you to give up smoking. But, I also urge you to take necessary adjustment in your eating habits at the same time.

 

When I reach my ideal weight I intend to celebrate by going out for a big feast. Is this ok?

 • Celebrate with caution. This could be too stressful for your digestive system.

 

Are the nutrients in the SDII synthetic or natural?

 • The principal nutrients are obviously natural, coming from soya beans. Some of the added vitamins, minerals and trace elements are ‘nature identical’, as are many that you find in health food stores. This means that although they are manufactured they are identical to the chemical composition of the natural element. They are molecularly the same and perform equally well.

 

Is there any way to get rid of fat faster from specific areas?

 • There is no way of controlling ‘target’ areas. From time to time various ‘gimmicks’ and ‘devices’ are promoted but have no strong clinical substantiation for their claims.

 

Is there any chance that the diet programme will affect my skin?

 • Yes… in a very positive manner. SDII dieters frequently comment on an improvement in their skin complexion and skin tone generally. The reason is quite simple: proper nutrition and increased water intake.

 

I know that potassium is important for my heart. Is there really enough in the formula?

 • For the normal person who is not taking diuretics (water pills) or any other medication, there is sufficient potassium when ‘Litesalt’ used both in tomato salad and tomato juice. It is imperative that anyone taking medication, particularly for high blood pressure consults their doctor so that he can monitor the potassium levels and supplement them if necessary.

 

What is ketosis and am I likely to get it?

 • The incomplete breakdown of fat can leave a residue known as ketone bodies. The SDII is formulated to give a very specific balance of carbohydrate as well as protein. There is a moderate rise in ketone levels in people using the diet, which is one reason why the slimmer doesn’t feel hungry but does feel well.
error: Content is protected !!