Apa Itu Alpha Lipid Slim Diet 2 (ALSD2)?

Alpha Lipid Slim Diet 2 (ALSD2) adalah satu produk penurunan berat badan yang berasaskan soya protein isolote yang terpilih dan bergred tinggi, serat soya, diperkayakan dgn asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral. ALSD2 juga bukanlah ‘meal replacement’ dimana kita perlu berlapar tetapi ia adalah ‘meal supplement’ dimana anda perlu makan tanpa meninggalkan rutin harian anda. Oleh itu, semasa kita melalui program ini, kita tidak akan merasa letih dan kelihatan lesu seterusnya ia akan memberi kita tenaga walaupun proses pembakaran lemak terjadi.

 

Kelebihan Menjalani Program Alpha Lipid Slim Diet 2

 • Ianya adalah berkesan. Kita merasa kenyang walaupun proses penurunan berat badan masih berterusan. Ia juga tidak menimbulkan kesan kulit kendur dan berkedut selepas penurunan. Penurunan purata 1 minggu adalah 3kg jika setia pada program tanpa perlu berlapar.
 • Program SD2 juga adalah lebih menjimatkan jika dibandingkan dengan program-program yang lain yang beasaskan latihan fizikal dan kawalan kalori. Maksudnya disini adalah kos perkg bagi penurunan berat badan adalah lebih murah.
 • Sd2 juga menyebabkan proses nyahtoksik dan pembersihan sistem badan secara semulajadi. Tidak perlu ubat tambahan untuk proses ini. Cukup dengan meminum air yang banyak.
 • Yang penting sekali, kita boleh mencapai penurunan berat badan yang maksimum dalam masa yang singkat dan kemungkinan penambahan balik berat badan atau ‘yo-yo effect’ dapat dikurangkan.

 

Hasil dari kajian khusus dalam journal perubatan oleh sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical School membuktikan keberkesanan menurunkan berat badan berdasarkan PENYIMPANAN PROTIN DAN DIET KETOGENIK. Ianya terbukti:

 • Selamat dan Efektif kerana bersumberkan Alami.
 • Bertindak mengikut sistem penurunan berat badan secara semulajadi dan maksimum.
 • Tidak menyebabkan otot menggeleber atau menyebabkan kendur melaikan otot dan kulit yang mantap.
 • Nyahtoksik & pembersihan sistem badan berlaku secara spontan.
 • Program yang menawarkan ganjaran hebat dengan penurunan yang cepat berbanding dengan program yang berasaskan latihan fizikal dan kawalan kalori.
 • Berdasarkan jumlah jualan di Asia Pasifik, produk penurunan berat badan dengan NZ New Image SD2 telah menurunkan 6000 tan lemak di seluruh dunia sepanjang 21 tahun di pasaran.
 • Dijamin hasil yang memuaskan, berkesan, dan menjimatkan.
 • SDII adalah program menurunkan berat PERTAMA DIDUNIA yang amalkan teknik diet karbohidrat rendah.
 • Memegang cacatan WORLD GUINNESS BOOK OF RECORDS kategori penurunan terpantas.
 • Kunci kejayaan SD2 ialah: TURUNKAN DIET KARBOHIDRAT + KURANGKAN LEMAK.
 • Penurunan purata 1 minggu = 3KG ADALAH PASTI ! (Jika setia pada syarat) Tanpa perlu berlaparan!

 

Prinsipnya menghampiri pengurangan berat badan secara semulajadi dan ianya terbukti berkesan dan selamat. ALPHA LIPID SLIM DIET 2 (ALSD2) membekalkan kesemua zat pemakanan yang seimbang seperti protin berkualiti tinggi, pelbagai vitamin, galian mineral dan asid lemak dalam jumlah keperluan seimbang. Ianya juga telah diperkayakan dengan protin (protin soya isolat). Masalah kesihatan yang sedang dialami juga bertambah baik tanpa anda sedari seperti darah tinggi, sakit jantung, masaalah berkaitan pernafasan dan obesiti. Insya’allah. Ianya tidak menyebabkan:

 • Rasa lapar yang menyeksakan. Hanya makan makanan anda seperti biasa 3 kali sehari.
 • Ianya tiada kesan sampingan dan rasa tidak selesa yang kerap berlaku dalam program penurunan berat biasa yang lain.

 

 

PROTIEN

Protin adalah asas kepada semua sel yang hidup. Protien adalah berasal dari perkataan Greek yang bermaksud ‘pertama’ kerana protien dikatakan sebagai bahagian tubuh badan manusia yang terpenting sekali.

Protin sering digunakan. Oleh kerana badan kita tidak mampu menyimpan protin, maka ianya perlu digantikan setiap 160 hari. Sel-sel hati pula digantikan setiap 2 minggu manakala sel-sel darah adalah setiap 30 hari. Oleh kerana sel-sel organ ini terdiri daripada protien, hanya protin sahaja yang dapat membina, membaiki dan mengekalkan fungsi tubuh kita.

Alpha Lipid SLIM DIET 2 atau singkatan ALSD2 dari NEW IMAGE hanya menggunakan Protien Soya Isolat sebagai ramuan asas dalam SD2. Protin soya Isolat merupakan komponen protin yang telah diasingkan daripada kacang soya. Ia membekalkan protin berkualiti tinggi yang setara dengan susu dan telur tetapi bebas dari lemak tepu dan kolesterol.

 

Berminat? Dah lama mencari produk Alpha Lipid SDii ini? Boleh whatsapp Kak Zura di 012-2777396

Kak Zura tunggu ya.. 🙂

error: Content is protected !!