Testimoni Ibu Hamil Dan Berpantang

Testimoni Ibu Hamil & Berpantang

Penafian : Testimoni ini adalah dari pengguna kami yang sebenar. Namun hasil adalah mungkin berbeza mengikut pengguna

Kisah 1 :

Saya amalkan susu alpha lipid dari sebelum hamil, semasa hamil, sampailah sehingga dalam pantang. Masa hamil saya memang tak minum susu lain selain susu alpha lipid sebabnya semua khasiat yang diperlukan oleh ibu mengandung dan bayi dalam kandungan memang dah ada dalam susu alpha lipid ni, tak perlu pening kepala nak beli susu lain dan segala suplement lain.

Masa nak bersalin, time tu pagi hari raya haji tahun 2009, saya dengan selamba macam biasa boleh panaskan rendang dan gulai daging lagi dan makan bersama ketupat. Takde pun rasa sakit walaupun dalam hati saya dah boleh agak mesti saya akan bersalin hari tu walaupunbelum due. Lepas jer dah makan kenyang ketupat, baru saya bersiap dan pergi hospital,sempat lagi tu bersolek dan bergaya dengan baju mengandung `ala baju ngandung raya`…hehe

Bila sampai hospital jam 8.50am, memang kena terus masuk bilik bersalin sebab dak buka 4cm pun. Tepat jam 11.19am saya selamat melahirkan baby perempuan seberat 3.2kg. Alhamdulillah, dan saya pun macam tak percaya begitu mudah dan senang saya bersalin, apa taknya dulu tiga orang anak saya semuanya bersalin lepas dari due sebenar, mesti akan lebih 5 hari atau 2 hari dari due bersalin. Tapi kali ni awal seminggu pula bersalin. Lepas tu rasa mudah sangat masa nak bersalin tu, takde pun perlu rasa sakit lama. Alhamdulillah bersyukur sangat saya, bayi pun sihat.

Dalam tempoh berpantang, saya memang tak amalkan apa-apa jamu, cuma minum susu alpha lipid saja setiap pagi, lepas 30 hari baru saya makan jamu.Walau tak makan jamu, tubuh saya rasa bertenaga dan cergas langsung takde rasa letih dan pening kepala macam kebiasaan wanita dalam tempoh berpantang.

Bayi saya pun sihat, cuma ada alami penyakit kuning (jaundice) sedikit saja tak tinggi pun. Itupun cuma 2 hari saja bawa pergi klinik untuk pemeriksaan, selepas tu dah takde lagi penyakit kuning tu dan tak perlu bawa ke klinik lagi. Alhamdulillah.

Penafian : Testimoni ini adalah dari pengguna kami yang sebenar. Namun hasil adalah mungkin berbeza mengikut pengguna

 

Kisah 2:

Mula mengambil dan amalkan susu alpha lipid pada bulan Ogos 2009.

1st week penggunaan, ada perubahan dari segi kecergasan. Mengantuk dan tak larat nak puasa sampai terpaksa buka 1 hari. lepas seminggu badan dah cergas semula dan keadaan gula dalam darah terkawal. Kalau dulu, sebelum minum susu alpha lipid lifeline tu, keadaan gula dalam darah tak terkawal langsung, kandungan gula tinggi walaupun makan nasi sikit dalam seminggu. Tapi setelah minum susu selama seminggu, keadaan gula dalam darah terkawal, tak tinggi despite amount nasi yang diambil dalam seminggu tu sikit dan tak berubah daripada sebelum minum.

Alhamdulillah, Nor kembali sihat dan kencing manis pun dah takde.Beliau dahpun join jadi pengedar alpha lipid utk kegunaan sendiri dan juga utk yang minat nak beli.

Penafian : Testimoni ini adalah dari pengguna kami yang sebenar. Namun hasil adalah mungkin berbeza mengikut pengguna

Kisah 3:

Alpha Lipid amat sesuai untuk ibu yang mengandung dan menyusukan anak.

SEBELUM HAMIL:

Wanita2 yang merancang untuk hamil, adalah disarankan minum Alpha Lipid setiap hari agar rahim berada dalam keaadaan kuat dan sihat serta bersedia utk menempuhi tempoh kehamilan yang baik sepanjang 9 bulan. Alpha Lipid juga baik utk kesuburan (persediaan kehamilan).

DALAM TEMPOH KEHAMILAN:

Sepanjang kehamilan, pengambilan Alpha Lipid akan melengkapkan segala zat2 yang diperlukan oleh ibu dan bayi didalam kandungan. Sekiranya anda tergolong dalam golongan wanita yg alah semasa awal kandungan, Alpha Lipid boleh membantu anda utk mengurangkan alahan tersebut.Si ibu juga akan berasa lebih segar dan sihat sepanjang tempoh kehamilan.Kandungan kalsium yg tinggi boleh mengelakkan sengal2 tulang atau kekejangan otot yg selalu berlaku kepada wanita hamil.Ada juga pengguna mengatakan dengan minum Alpha Lipid semasa hamil, badan akan mantain!!! Tidak naik badan secara mendadak seperti yang selalu berlaku kepada wanita hamil.

SI BAYI:

Mengikut pengalaman2 ibu yang minum Alpha Lipid sepanjang mengandung, mereka mengatakan bayi yg lahir kulitnya putih, halus dan gebu (macam colostrum agaknyaaa..) Bayi juga akan menjadi kelihatan bijak dan matang kerana mendapat khasiat Alpha Lipid yang merupakan brain food yg sangat membantu dalam peningkatan fungsi otak.Bayi juga akan kelihatan cergas dan mempunyai tulang yg kuat serta rambut yang cantik…insyaALLAH….Disebabkan bayi sudah menerima Alpha Lipid yang mengandungi faktor imun serta antibodi semulajadi sejak di dalam kandungan, kebanyakan bayi yang dilahirkan agak kuat sistem pertahanan badannya, dan sukar utk mendapat sakit kuning/jaundis selepas dilahirkan.

DALAM TEMPOH BERPANTANG:

Ibu boleh minum Alpha Lipid sepanjang tempoh berpantang, ibu akan lebih segar dan Alpha Lipid akan membantu mempercepatkan penyembuhan luka2 dalaman semasa melahirkan.Susu badan juga akan menjadi banyak dan lebih berkhasiat utk diminum oleh bayi. Agen pembakar lemak yg terkandung dalam Alpha Lipid juga boleh membantu ibu langsing kembali seperti sediakala.. Banyak sekali fungsi khasiat Alpha Lipid ini, so apa yang anda tunggu lagi.Kalau anda tak lalu untuk minum susu tepung biasa, minum je lah Alpha Lipid (kolostrum)!

error: Content is protected !!