Cara Atasi Masalah Selulit Dengan Berkesan

Anda Ada Masalah Selulit?

MASALAH selulit sering membelenggu 85% kebanyakan wanita sama ada yang bertubuh langsing mahupun yang berisi. Selulit juga kerap menjadi halangan kepada wanita untuk bergaya dengan dress atau pakaian kegemaran kerana malu dengan permukaan kulit yang hodoh.

Selulit yang terdapat di bawah lengan, pinggul, paha dan perut sukar dihapuskan berbanding lemak. Bahkan, jika tidak dirawat dengan betul, ia ibarat kecacatan kekal pada kulit.

 

Tahukah Anda Bagaimana Selulit Itu Terjadi?

Apa Dia Selulit? Selulit sebenarnya adalah lemak pada kulit yang bercantum dengan collagen. Gabungan kolagen itulah yang memberikan selulit rupa seperti cottage cheese yang sangat dibenci oleh wanita. Selalunya selulit terbentuk pada peha, punggung and kadang-kadang pada tangan, betis dan torso atas.

 

 

85% daripada kebanyakan wanita mempunyai selulit

Masalah selulit adalah genetically driven (85% daripada kebanyakan wanita mempunyai selulit) dan jarang terdapat pada kaum lelaki kerana sel lemak pada kulit lelaki adalah yang lebih jauh daripada lapisan atas kulit. Oleh kerana ia berpunca daripada keturunan, ia juga terdapat padaย  wanita yang sebenarnya kurus dan mengamalkan gaya hidup yang sihat.

 

Cara Untuk Mengurangkan Selulit?

Malangnya, disebabkan oleh ciri-ciri selulit, amat sukar sekali untuk kita menghilangkan selulit. Apa yang boleh lakukan adalah mengurangkan lemak! Kurangkan lemak boleh mengurangkan kesan selulit. Ia tidak boleh hilang 100% jika anda ikut cara seperti di bawah untuk membuat rawatan kurangkan selulit di badan. SEBENARNYA.. KAK ZURA ADA RAHSIA NAK KONGSI YANG BOLEH ANDA NAMPAK KESAN DALAM MASA 8 JAM SAHAJA..

Baca seterusnya jika nak tahu rahsia yang Kak Zura nak bongkarkan..

 

Kenali kaedah rawatan yang biasa di jalankan kepada wanita yang ada masalah selulit, TAPI INI TIDAK MENJAMIN 100%

1. Liposuction: Ia adalah treatment untuk buang lemak bawah kulit. Ia mahal dan hanya memberi kesan untuk sementara waktu. Liposuction surgery mempunyai beberapa risiko. Selain itu liposuction tidak mengubah struktur kulit anda. Jadi selulit akan terjadi selepas balik selepas itu (reoccur over time)

2. Selain itu, terdapat juga remedies berikut

a) Mesin Endermologie: ini banyak digunakan oleh beauty centers dan spa. Ia mengunakan roller dan suction tool pada bahagian badan yang mempunyai selulit. Again, its only a short term remedy.

b) Pil Pembentung (Blocker) Collagen. Teori: Less collagen maka kurang selulit?

c) Krim-krim dan lain lain.

3. Urut Untuk buang selulit? Urutan semata-mata tidak dapat hilangkan kesan selulit. Kalaulah urutan tu dapat longgarkan lemak pun, lemak anda tetap tak ke mana-mana.

4. Gaya Hidup Yang Sihat! Ini mungkin cara yang paling berkesan untuk mengurangkan lemak dan kesan selulit.

5. Urut Untuk buang selulit? Urutan semata-mata tidak dapat hilangkan kesan selulit. Kalaulah urutan tu dapat longgarkan lemak pun, lemak anda tetap tak ke mana-mana.

 

Kesimpulan?

Terimalah hakikat sebenarnya bahawa selulit adalah sangat sukar untuk kita kurangkan. Treatment di spa dan pusat kecantikan bukan sahaja mahal tetapi ia hanya untuk jangka masa yang pendek untuk mengurangkan kesan selulit tetapi tidak dapat menjamin untuk mengubati atau menghilangkan kesan-kesan selulit.

 

Jeng.. jeng.. jeng… meh Kak Zura nak share rahsia yang sangat terbaik dan mudah untuk hilangkan masalah selulit.. Baca kat bawah ni..

 

RAHSIA KAK ZURA – Alpha Lipid Anti Cellulite Mousse

Kesannya sangat menakjubkan.. Boleh nampak kesan dalam 8 jam (clinicaly tested). Testimoni pun dah ada yang berjaya atasi masalah selulit ini dengan hanya spray je slimming mouse Alpha Lipid Anti Cellulite Mousse ni..

Boleh hubungi Kak Zura untuk dapatkan info PERCUMA di www.wasap.my/60122777396

Kak Zura tunggu.. jangan tunggu lama-lama, kita bakar je selulit anda tu.. ๐Ÿ™‚

error: Content is protected !!