Apakah Rahsia Kejayaan Turun Berat Badan Dengan Ketostik?

Ramai yang susah nak berjaya turun berat badan jika tidak lakukan betul-betul. Nak kena disiplin dan istiqamah baru boleh nampak kesan dia, setuju dengan Kak Zura? Apa yang berbeza berdiet dengan program turun berat badan yang Kak Zura syiorkan adalah menggunakan ketostik (ketostix) untuk dapat bukti yang berlakunya proses ketosis dalam badan.

Apa Itu Ketostik (Ujian Keton)?

Ini merupakan salah satu produk yang boleh buktikan kita tidak menipu semasa berdiet. Ketostik (Ketostix) digunakan bertujuan untuk mengukur tubuh dalam pembakaran lemak atau tidak. Ianya sebagai panduan dan guidelines untuk kita faham tahap tubuh kita dalam program pengurusan dan penurunan berat badan bersama Alpha Lipid Slim Diet 2 (ALSD2)

Alpha Lipid™ SDII™ merupakan pengurusan atau program Diet yang berasaskan kepada ketosis iaitu proses semulajadi pembakaran lemak kepada tenaga. Dimana tahap pembakaran lemak dalam tubuh boleh di ukur yang mana Alpha Lipid™ SDII™ berfungsi dan bertindak sebagai mempercepatkan pembakaran lemak. Tahap pembakaran lemak melalui pengambilan protein ini boleh di Ukur Menggunakan kertas Ketostik (Ketostix) atau Keto Sticks.

 

Masa yang terbaik untuk melakukan pemeriksaan adalah pada hari ketiga(3) Hingga hari ketujuh(7) Alpha Lipid SDII anda mula di ambil.

Cara Menggunakan Ketostik (Uriscan)

Lakukan ujian ke atas air kencing anda sebaik-baiknya di awal pagi sebelum makan/minum apa-apa. Anda Cuma celupkan Keto Sticks ke dalam air kencing selama 5 – 10 saat. Pastikan bahagian depan Keto Sticks yang terdapat kertas ujian tercelup ke dalam air kencing sepenuhnya. Bandingkan keputusan ujian dengan jadual keputusan Keto Sticks. (Urine Test)

Lakukan Ujian Keto Stick Untuk Memastikan Badan Berada Dalam Keadaan KETOSIS.

error: Content is protected !!